Giriş için tıklayınız.
Sitedeki kullanıcı sayısı: 10

Sıkça Sorulan Sorular

  • İTÜ Dergisi’nde basılmış olan makalelere nasıl ulaşabilirim?

  • İTÜ Dergisi’ne nasıl abone olabilirim?

  • Makalem dergide basıldığında nasıl haberdar olacağım?

  • İTÜ Dergisinde basılmak üzere kabul edilmiş olan makalemin hangi sayıda ve ne zaman çıkacağını nasıl öğrenebilirim?

  • İTÜ’de doktora yapıyorum ve tezimle beraber makalemi ilgili Enstitüye teslim ettim. Makalem dergiye nasıl ulaşıyor?

  • İTÜ Dergisi sadece İTÜ’de tamamlanan doktoralardan hazırlanan makaleleri mi basmaktadır. Dışardan makale göndermemiz mümkün müdür?

  • İTÜ’de tamamlanan doktoralardan hazırlanan makaleler dergi tarafından hakeme gönderilmekte midir?

  • İTÜ’de doktora yapıyorum ve tezim ile beraber Enstitü’ye teslim etmek üzere makalemi hazırlıyorum, bir kopyasını dergiye ulaştırmalı mıyım?

  • Makalemi hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?

  • Makale yazımı sırasında yapılan en sık hatalar nelerdir?

  • Doktora makalem Enstitü tarafından İTÜ Dergisi’ne gönderildikten sonra ne yapmalıyım?

  • Bu ilk incelemenin ardından makalem hangi aşamalardan geçmekte ve neden birkaç kez daha kontrol edilmekte?

  • Yukarıdaki soruda geçen süreç Doktora makaleleri dışındaki makaleler için de geçerli midir?

  • Doktora makalemin incelenme süresini nasıl kısaltabilirim?

  • S: İTÜ Dergisi’nde basılmış olan makalelere nasıl ulaşabilirim?
    C: İTÜ Dergisi internet sitesindeki “Yayınlara Erişim” linkinden, basılmış bütün makalelere tam metin olarak ulaşabilirsiniz ayrıca tüm makalelerde; anahtar kelime, özet, başlık, yazar taraması yapabilirsiniz.

    yukarı ^
    S: İTÜ Dergisi’ne nasıl abone olabilirim?
    C: Aşağıdaki bilgileri göndermeniz abonelik için yeterlidir; dergimiz ücretsizdir. "İsim, Soyisim /Ünvan /Adres /Telefon /Faks /E-posta /İTÜ Dergisi'nin hangi serisine abone olmak istiyorsunuz?" Bu bilgileri lütfen itudergisi@itu.edu.tr adresine bildiriniz.

    yukarı ^
    S: Makalem dergide basıldığında nasıl haberdar olacağım?
    C: Makaleniz İTÜ Dergisi’nde basıldığında “Makaleniz İTÜ Dergisi'nde basılmıştır. Makalenizin basıldığı sayı ve 25 adet ayrı baskısını gönderebilmemiz için lütfen bize yurtiçi bir güncel adresinizi iletiniz.” Şeklinde bir e-posta alacaksınız. Bu e-posta, makalenizin ilk sayfasında yazılı olan e-posta adresine gönderilecektir.

    yukarı ^
    S: İTÜ Dergisinde basılmak üzere kabul edilmiş olan makalemin hangi sayıda ve ne zaman çıkacağını nasıl öğrenebilirim?
    C: İTÜ Dergisi’nde basılmak üzere kabul edilmiş olan makaleler sıra ile ilgili seride basılmaktadır. Makalenizin hangi sayıda basılacağına dair size bilgi verebiliriz fakat bu bilgi basılan yayınların yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.

    yukarı ^
    S: İTÜ’de doktora yapıyorum ve tezimle beraber makalemi ilgili Enstitüye teslim ettim. Makalem dergiye nasıl ulaşıyor?
    C: Makaleniz teziniz ile beraber doktora tez jürisi üyelerine gönderiliyor siz jürinizi geçtikten sonra ilgili Enstitü makalenizi İTÜ Dergi bürosuna gönderiyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta jüri üyeleri makalenizde düzeltme isterse dergi bürosuna gelen makalenizde bu düzeltmelerin yapılmış olması, bu konuda Enstitünüz ile görüşerek makalenin düzeltilmiş halinin dergi bürosuna ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

    yukarı ^
    S: İTÜ Dergisi sadece İTÜ’de tamamlanan doktoralardan hazırlanan makaleleri mi basmaktadır. Dışardan makale göndermemiz mümkün müdür?
    C: İTÜ Dergisi tüm araştırmacılara açıktır. Gelen makale, içeriğine göre İTÜ Dergisi serilerinden herhangi birine ve yazım kurallarına uygun yazılmışsa, makale en az üç hakeme gönderilmek sureti ile değerlendirilir. Hakemlerin olumlu görüş verdiği makaleler İTÜ Dergisi’nde yayınlanır.

    yukarı ^
    S: İTÜ’de tamamlanan doktoralardan hazırlanan makaleler dergi tarafından hakeme gönderilmekte midir?
    C: İTÜ’de tamamlanan doktoralardan hazırlanan makaleler doktora tezi ile beraber doktora tez jürisi üyelerine gönderildiği ve onlar tarafından değerlendirildiği için ayrıca dergi tarafından hakemlere gönderilmemektedir.

    yukarı ^
    S: İTÜ’de doktora yapıyorum ve tezim ile beraber Enstitü’ye teslim etmek üzere makalemi hazırlıyorum, bir kopyasını dergiye ulaştırmalı mıyım?
    C: Hayır. Makaleniz siz jüriyi geçtikten sonra Enstitü tarafından dergiye gönderilmektedir. Siz jüriyi geçmeden makalenizi getirseniz bile kayda alınmayacaktır.

    yukarı ^
    S: Makalemi hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?
    C: İnternet adresimizin “Yazarlar İçin” linkinde İTÜ Dergisi yazım kuralları ve örnek makale bulunmaktadır. Makalenizi hazırlarken mutlaka yazım kurallarına uygun hazırlamalısınız, aksi taktirde makaleniz İTÜ Dergisi’nde basılmak üzere kabul edilmeyecektir.

    yukarı ^
    S: Makale yazımı sırasında yapılan en sık hatalar nelerdir?
    C: Yazım kurallarında en çok hata yapılan hususlar; Türkçe ve İngilizce özetlerin kelime sayılarının doğru olmaması, şekillerdeki yazı ve sayıların doğru büyüklükte olmaması, tabloların yazım kurallarına uygun hazırlanmaması, imla kurallarına dikkat edilmemiş olması ve kaynakların gösteriminde hata yapılmış olmasıdır. Ayrıca dergi, A4 boyutundan %20 oranında küçültülerek basıldığından; şekil, tablo ve grafiklerin yeterince büyük ve okunaklı olması gerekmektedir.

    yukarı ^
    S: Doktora makalem Enstitü tarafından İTÜ Dergisi’ne gönderildikten sonra ne yapmalıyım?
    C: Makaleniz İTÜ Dergisi’ne ulaştıktan sonra dergi bürosu tarafından ilgili serinin Teknik Yönetmen’lerinden birine gönderilmekte, Teknik Yönetmen tarafından yazım kurallarına ve imla kurallarına uygunluk açısından incelenmekte, bu konularda düzeltme varsa sizden telefon veya e-posta yoluyla düzeltme istenmektedir.

    yukarı ^
    S: Bu ilk incelemenin ardından makalem hangi aşamalardan geçmekte ve neden birkaç kez daha kontrol edilmekte?
    C: Bu ilk incelemenin ardından makale Yayın Yönetmeni ve tüm serilerin genel Teknik Yönetmeni tarafından okunmakta ardından Genel Yayın Yönetmeni tarafından imzalanan, makalenin dergide yayınlanmak üzere kabul edildiğine dair yazı bağlı olduğunuz Enstitü’ye gönderilmektedir. Makalenin birkaç kez kontrolden geçmesinin nedeni İTÜ’nün Türk Dilinin doğru kullanılmasına ve İTÜ Dergisi’nin kaliteli basılmasına verdiği önemdir.

    yukarı ^
    S: Yukarıdaki soruda geçen süreç Doktora makaleleri dışındaki makaleler için de geçerli midir?
    C: Hakeme gönderilen makaleler hakemlerin basılmasını uygun bulduğu taktirde benzer bir şekilde yazım ve imla kuralları açısından incelenmektedir.

    yukarı ^
    S: Doktora makalemin incelenme süresini nasıl kısaltabilirim?
    C: Makalenizi tam olarak yazım kurallarına uygun hazırlarsanız, makaleniz okunduğunda sizden düzeltme istenmesine gerek kalmaz, böylece kabul edilme süresi kısalmış olur.